سایت خبری شهر اولین ها// مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: يك واحد از گروه نان و غلات برابر با يك كف دست نان ضخيم مانند نان بربري، سنگك و تافتون است و برابر با 80 كيلوكالري انرژي است، ولی این میزان کالری در مورد نانهای لواش متفاوت است. هر 4 كف دست […]
سایت خبری شهر اولین ها// مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: يك واحد از گروه نان و غلات برابر با يك كف دست نان ضخيم مانند نان بربري، سنگك و تافتون است و برابر با 80 كيلوكالري انرژي است، ولی این میزان کالری در مورد نانهای لواش متفاوت است. هر 4 كف دست از نانهاي لواش برابر با يك واحد و 80 كيلوكالري انرژي است.
به گزارش سایت خبری شهر اولین ها،مهنوش صاحبدل اظهار كرد: نانهای سنگك، بربري، تافتون و لواش مرسومترين نانهای مورد استفاده در ایران است ولی بهترين نوع نان براي مصرف خانوادهها، نان سبوسدار است كه ويتامينهاي بيشتري را با مصرف آن دريافت ميكنيم.
وی افزود: بهترين نوع نان، نان سبوسدار است اما نان سبوسداري كه سبوس آن همراه با آرد باشد. گاه در نانواییها در هنگام پخت، سبوس به نان افزوده میشود و در این حالت، سبوس تاثيري كه بايد در جذب ويتامينهاي مربوطه داشته باشد را نخواهد داشت.
صاحبدل عنوان کرد: نان سبوسدار نسبت به نان سفيد به طور ميانگين دو برابر ويتامين و مواد معدني و مواد فيبري دارد. همچنین فيبر موجود در نان سبوسدار، براي رفع گرفتگي روده و يبوست مفيد است.
اين كارشناس تغذيه با بیان این که نانهاي فانتزي تنها تامین کننده کالری هستند و ارزش تغذيهاي واقعی ندارد، ادامه داد: نانهاي فانتزي به دليل فرايند سبوسگيري بالا، تنها چاقكننده هستند و ارزش غذايي این نانها براي كساني مناسب است كه درصدد اضافه کردن وزن هستند.
وی گفت: نانهای فانتزی از نظر فيبر غذايي نیز ارزشي ندارند؛ هر چند باید توجه داشت که نانهاي مصرفي ما نیز به دليل ميزان سبوسگيري بالايي كه دارند، شبیه نان فانتزي شدهاند.
صاحبدل عنوان کرد: با این حال، به دليل آمار بالای كمخوني در كشور و در جهت مقابله با اين معضل، اكنون آرد استفاده شده در نانواييها با آهن و اسيدفوليك غني ميشوند و در آينده ويتامين دي نيز به آرد مصرفی نانواییهای کشور افزوده خواهد شد.
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با بیان این که میانگین میزان نان مصرفی در روز برای گروههای سنی متفاوت است، اظهار كرد: مقدار توصيهشده مصرف روزانه نان براي هر فرد بالغ، 310 گرم است ولی بهتر است با توجه به سن، میزان نان مصرفی در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: در گروه سنی 2 تا 3 سال، دختران و پسران 50 گرم و 4 تا 5 سالهها نیز 60 گرم نان روزانه توصیه شده است. در گروه سنی 6 تا 11 سال دختران و پسران روزانه 110 گرم نان بخورند. در میان 12 تا 17 سالهها، پسران روزانه 350 و دختران 270 گرم و در گروه سنی 18 تا 29 سال پسران روزانه 340 و دختران 240 گرم نان مصرف کنند.
صاحبدل افزود: در 60 تا30 سالهها، بهتر است مردان روزانه 340 و زنان روزانه 210 گرم و در سن بالای 60 سال نیز مردان روزانه 220 و زنان 150 گرم نان بخورند.
مرجع:خوزنیوز