وقتی کرونا زیر پوست مسجدسلیمان جولان می دهد
وقتی کرونا زیر پوست مسجدسلیمان جولان می دهد

کارآمدی عملکرد ادارات را میزان رضایت مندی مردم مشخص می کند یا تمجید مسئولین؟ / وقتی پروتکل ها تمهیدات مقابله با کرونا در مسجدسلیمان با تهران برابری می کند / مجموعه شبکه بهداشت و درمان تمهیدات بهتری برای مقابله با کرونا اتخاذ نماید

شهر اولین ها//با گذشت حدود پنج ماه از آغاز شیوع ویروس کرونا تعداد فوتی های مبتلا به کرونا در مسجدسلیمان ۳۶ نفر اعلام شده است. این در حالی است که شواهد موجود از افزایش آمار فوتی ها در شهرستان طی یک ماه اخیر حکایت می کند که می توان گفت با شرایط گسترش ویروس کرونا در بین جامعه  بخشی از این فوتی ها ناشی از موضوع می باشد.

به گزارش شهر اولین ها، از ابتدای شیوع ویروس کرونا در مسجدسلیمان اقدامات شایسته ای در جهت پیشگیری و مقابله با گسترش آن صورت گرفته و مجموعه نهادها و ادارات اقدامات ارزنده ای را در کنار کادر درمانی در این راستا انجام داده اند. علیرغم این موضوع افزایش آمار افراد فوتی مبتلا به کرونا در شهرستان نگرانی ها را در سطح جامعه ایجاد نموده و انتظار می رود تا علاوه بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی و نیز استفاده از ماسک توسط شهروندان، بخشی از نارسایی های موجود از طریق مجموعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بعنوان یکی از نهادهای ذیربط با بهداشت و سلامت شهروندان برطرف شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان مسجدسلیمان در جلسه شورای اداری که اخیراً برگزار شد خلاصه ای از اقدامات این مجموعه در پیشگیری و مقابله با کرونا ارائه نمود. دکتر شمی پور ضمن اشاره به غربالگری تلفنی حدود 104 هزارنفر از شهروندان و اختصاص 50 تخت به بیماران مبتلا به کرونا افزود: طی بازدید نماینده وزیر بهداشت و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان از بیمارستان 22 بهمن، پروتکل ها و اقدامات اجرا شده در مسجدسلیمان را هم تراز با تهران ارزیابی نمود.

علیرغم این کانون توجه قرار دادن روند غسل و تدفین بیماران کرونایی طی نشست مشترک شبکه بهداشت و درمان و شهرداری شهرستان و جلسه اخیر قرارگاه کنترل بیماری کرونا خود از افزایش آمار فوت بیماران مبتلا به کرونا در مسجدسلیمان حکایت دارد. هر چند که اقدامات سختگیرانه در سطح شهرستان پیش از این ضمن هماهنگی با مراجع استانی اتخاذ می شد اما با بررسی میزان شیوع کرونا و آمار فوتی نیز می توان تصمیمات متناسب با شرایط موجود اتخاذ نمود. علاوه بر مجدداً تأکید گردد که ادارات و نهادها از پذیرش مراجعین بدون ماسک  اجتناب ورزند.

از سوی دیگر به نظر می رسد بیمارستان 22 بهمن در منطقه نمره دو نیز بعنوان مرکز مراجعه بیماران نیز از شرایط آنچنان مطلوبی جهت خدمات رسانی به شهروندان برخوردار نیست. گفته می شود که متخصصین داخلی بیمارستان بصورت روزانه تعداد خاصی را ویزیت نموده و سایر بیماران حاد تنفسی و کرونایی در نهایت عدم تشخیص و بدون انجام تست PCR بدون تشخیص باقی مانده و در صورت ابتلا به کرونا نادانسته خانواده و سایرین را نیز مبتلا خواهند نمود. علاوه بر این طی پیگیری ها مشخص شد بخشی از نیروی خدمات جذب شده در بیمارستان در واحد‌های دیگر مشغول به کار شده اند و از این رو نظافت بیمارستان را تحت الشعاع خود قرار داده که در صورت صحت این موضوع انتظار می رود تا مسئولین مربوطه موضوع را پیگیری نمایند. کمبود کیت تست تشخیصی کرونا و محدود کردن انجام تست، عدم وجود تونل ایزوله در ورودی بیمارستان، انتقال بیماران بستری به واحد MRI در بیمارستان قدیم با آمبولانس بدون کولر در هوای بسیار گرم و عدم رعایت بهداشت در واحدهای مختلف مراکز به اصطلاح درمانی از جمله  مرکز بهداشت کلگه و بیمارستان ۲۲بهمن که بیشترین مراجعین را دارد از جمله موارد مورد گلایه برخی شهروندان بوده است.

با تمام آن چه گفته شد انتظار می رود تا ضمن بررسی گلایه های شهروندان که بخشی از آنان مورد اشاره قرار گرفت، عملکرد ادارات و نهادها از جمله شبکه بهداشت و درمان با میزان رضایت مندی شهروندان ارتباط مستقیم داشته باشد. از این رو امیدواریم تا با پایش صحیح مشکلات موجود و تلاش در جهت رفع آن ها نتایج امیدبخشی در راستای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا و کاهش آمار فوتی بیماران ناشی از کرونا را شاهد باشیم.