شهرستان مسجدسلیمان به عنوان شهر خلاق فرهنگ و هنر در حوزه هنرهای نمایشی معرفی شد
شهرستان مسجدسلیمان به عنوان شهر خلاق فرهنگ و هنر در حوزه هنرهای نمایشی معرفی شد

عصر اولین ها// در مراسم اختتامیه معرفی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، شهرستان مسجدسلیمان بعنوان یکی از اعضای شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر حوزه هنرهای نمایشی معرفی شد. به گزارش عصر اولین ها، در مراسم اختتامیه معرفی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، ۶۰ شهر به عنوان اعضای این شبکه معرفی شدند و […]

عصر اولین ها// در مراسم اختتامیه معرفی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، شهرستان مسجدسلیمان بعنوان یکی از اعضای شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر حوزه هنرهای نمایشی معرفی شد.

به گزارش عصر اولین ها، در مراسم اختتامیه معرفی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، ۶۰ شهر به عنوان اعضای این شبکه معرفی شدند و شهرستان مسجدسلیمان نیز به عنوان شهر خلاق فرهنگ و هنر در حوزه هنرهای نمایشی معرفی شد.

سیدمحمدمجتبی حسینی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم مجازی اختتامیه معرفی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر عصر امروز با اشاره به اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گام رسیدن به تمدن انقلاب اسلامی است،​ گفت: فرهنگ و هنر مزیت شناخته شده کشور است. فرهنگ رشته استوار و طرفه ای به تمام تلاش هاست. فرهنگ و هنر به عنوان مزیت کشور شناخته شده است. مزیتی که در سراسر جغرافیای کشور گسترده است. به خصوص جوانان سرمایه ممتازی در این زمینه به شمار می رود.

شهرهای خلاق بر اخلاق معنوی، محتوا و آثاری شاخص و تاثیرگذار می تواند باشد، باید تصویری بی دروغ از ایران را به جهان ارائه بدهیم. دیگر اینکه اقتصاد هنر را توسعه دهیم. دست یابی به الگوهای بدیع و فصل های نوین در این عرصه فراهم شود. نمی توان بدون عنصر انسانی تمدن ساخت.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر طرحی است که فعالیت های هنری را شامل می شود. انجمن ها، اصناف و هنرمندان عرصه فرهنگ و هنر در این طرح مشارکت می کنند. طرحی است که برپایه آمایش، آموزش و پژوهش مستمر ایجاد شود. مشارکت ده ها استاد کارآزموده در روزهای کرونایی مانع نشد. طرحی است که در لایه های درونی به مطالعات جدیدی در عرصه فرهنگ و هنر می پردازد.

حسینی بیان کرد: این شبکه می تواند از ظرفیت های فرهنگی و هنری ما برای توسعه اشتغال کشور کمک کند و در جلب گردشگری موثر باشد. شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر پدیده ای است که برمبنای تحقق برنامه ها احیا شده است راهنمای روشن پیش رو دارد. که می تواند نهادهای مختلف را در کنارهم قرار دهد.

ابراهیم حیدری، مدیردفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و دبیر اولین دوره شبکه شهرهای خلاق، گفت: از ابتدای قرن بیست و یکم بحث شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در مجامع بین المللی ایجاد شد. در راستای گام دوم انقلاب اسلامی، برنامه‌های وزیر ارشاد و برنامه ششم توسعه این جشنواره را در کشور برگزار کردیم. می‌خواهیم شبکه‌ای از شهرهای خلاق در فرهنگ و هنر ایجاد کنیم. از این رو پس از تشکیل شورای سیاستگذاری، فراخوان آن سال ۹۸ منتشر شد.

وی با ارائه گزارشی از روند برگزاری این دوره، گفت: در مجموع ۱۴۲ شهر به مرحله نیمه نهایی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر به مرحله رسیدند. از این میان ۶۰ شهر با عنوان شهرهای خلاق فرهنگ و هنر شناخته شدند. این شهرها شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر را تشکیل دادند. کلیات این جشنواره تدوین شده و در صورت تایید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شیوه نامه شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر تبدیل می‌شود و موضوعات آن را می‌توان کاهش یا افزایش داد.

محمدحسین خوشنویس، دبیر علمی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر گفت: مساله ما فقط شهرها نیستند همه نقاط زیستی کشور که در حوزه فرهنگ و فرهنگ ایران باشند در این شبکه جای می گیرند. ما دنبال نقطه ای هستیم که باعث رشد شهر و شهرت آن شده است.

وی ادامه داد: ما در بخش علمی به دنبال وجه مشترکی بودیم همه نهادهای مرتبط با آن توافق داشته باشند. ما در شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر به دنبال این هستیم که اگر در جایی کورسویی از خلاقیت هنری وجود دارد، افروخته شود. هنرها و خلاقیت های مدفون شده را باید بیرون بیاوریم و زنده نگه داریم.

در این مراسم شهرهای برگزیده طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در ۹ حوزه ۹ معرفی شدند که  شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر حوزه هنرهای نمایشی به قرار زیر است:
شهر اهر استان آذربایجان شرقی
شهر مسجدسلیمان استان خوزستان
شهر تفرش استان مرکزی
شهر بهبهان استان خوزستان
شهر میناب استان هرمزگان