عصر اولین ها// رقابتهای لیگ برتر کشتی فرنگی ایران در حالی این هفته آغاز می شود که تیمداری شهرداری مسجدسلیمان در این مسابقات با انتقاداتی همراه شده است.
به گزارش عصر اولین ها، این روزها شهرداری مسجدسلیمان در تب و تاب حضور تیم موسوم به شهرداری در لیگ کشتی فرنگی کشور قرار دارد. این در حالی است که پیش از این نیز سه سال قبل مسجدسلیمان میزبان مسابقات کشتی بود و شهرداری بخش عمده ای از هزینه های میزبانی و تیمداری در مسابقات کشتی را پرداخته بود. نکته قابل تأمل این که طی سال های اخیر بارها تیم های ورزشی شهرستان بویژه در رده های پایه با مشکلات مالی مواجه بوده اند و حتی تا مرحله کنار گذاشتن از مسابقات کشوری هم رفته بود.
از طرفی باید یادآور شد حضور تیم کشتی شهرداری مسجدسلیمان در لیگ برتر کشور اگر قرار است آورده ای برای ورزش شهرستان داشته باشد چرا از ورزشکاران غیربومی آن هم خارجی در تیم استفاده می شود؟ کشتی گیرانی که احتمالا با هزینه های میلیاردی جذب می شوند و تنها برای چند مسابقه بخشی از بودجه شهرداری را به خود اختصای می دهند.
با این حال خردادماه سال ۹۶ خانه کشتی امیر قاسمی در مسجدسلیمان افتتاح شد. پروژه ای که در فاز اول شامل سالن تمرینی بود و قرار شد تا فاز دوم آن که شامل ساخت سالن بدنسازی و سونا می شود تا پایان همان سال افتتاح شود. علاوه بر این قرار بود در فاز سوم طرح توسعه سالن تمرینی خانه کشتی مسجدسلیمان در دستور کار قرار بگیرد.
لازم به یاداوری است که کشتی مسجدسلیمان همواره عرصه افتخارآفرینانی بوده که در صورت حمایت بیشتر و تقویت زیرساخت ها در عرصه های بین المللی و المپیک نیز می توانستند فرصت عرض اندام پیدا کنند. نوجوانانی که طی سال های اخیر تحت عنوان همین شهرداری مسجدسلیمان با ترکیبی کاملا بومی و عمدتا از نوجوانان مسجدسلیمانی در مسابقات کشتی فرنگی کشور درخشیدند. با این حال گویا چند صباحی است که این چراغ به خانه روا نیست …
از حیث قانونی نیز هزینه کرد شهرداری مسجدسلیمان برای ورزش قهرمانی و تیمداری این نهاد خدمات رسان شهری با چالش ها و ابهامات قانونی همراه است. ماده ۶۸ بودجه و تخصیص اعتبارات شهرداریها مشخص می کند که باید ۳ درصد از بودجه کل برای کمک به امور تربیت بدنی تخصیص داده شود. در بند ۲۱ ماده ۵۵ قانون شهرداریها نیز این توضیح آمده که “احداث بناها و ساختمانهای مورد نیاز و ورزشگاه مطابق اصول صحیح و فنی…” و به شهرداری ها اجازه ورود به حوزه ورزش را داده است. موضوعی که می تواند شهردار را برای دستیابی به شور و نشاط اجتماعی و بسط سلامتی در جامعه و همچنین بها دادن به ورزش همگانی و محلات ترغیب کند و نیازی به ورود به بحث پرهزینه ورزش قهرمانی نیست؛
علاوه بر این در تبصره ۲ ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه کشور آمده:”پرداخت هرگونه وجهی از محل بودجه کشور به هرشکل و به هر نحو به ورزش حرفهای کشور ممنوع و حکم صرف غیر قانونی در وجوه و اموال دولتی است.” این موضوع موجب شده بود طی سال های اخیر تیم نفت مسجدسلیمان برای حضور در لیگ برتر با مشکلات عدیده مالی مواجه شود. در سایر استان ها نیز منع قانونی برای تیمداری شهرداری ها عنوان شده است. از آن جمله می توان به بجنورد اشاره داشت که فرماندار این شهر گفته است: بر اساس قانون، فعالیت شهرداریها در زمینه تیمداری ممنوع است و وزارت کشور با ابلاغ دستورالعملی به شهرداریها، از آنان خواسته تدابیر لازم برای واگذاری تیمهای تحت حمایت خود را به عمل آورند. یا در اراک و با مصوبه اعضای شورا، شهرداری از تیمداری منع شده است. این مصوبه به آن دلیل انجام گرفته که شورای شهر معتقدند توسعهی ورزش همگانی بیشتر از تیمداری مد نظر شورا است و شهرداری با تیمداری غیر اصولی نباید باعث ضرر رساندن به این مهم شود.
حال باید منتظر پاسخ اعضای شورای شهر و شهردار مسجدسلیمان ماند و دستاورد میزبانی مسجدسلیمان از مسابقات لیگ کشتی و تیمداری شهرداری در مسابقات را مورد ارزیابی قرار داد. آیا هزینه های میلیاردی به جا مانده بازخورد خاصی برای ورزش شهرستان و شهروندان خواهد داشت؟