واکنش شهروندان مسجدسلیمانی نسبت به اخذ رتبه درجه یک اعتبارسنجی بیمارستان ۲۲ بهمن
واکنش شهروندان مسجدسلیمانی نسبت به اخذ رتبه درجه یک اعتبارسنجی بیمارستان ۲۲ بهمن
شاخص های بیمارستان رتبه عالی و برتر کدامند؟ / درجا زدن بیمارستان ۲۲ بهمن در کسب رتبه یک از پاندمی کرونا سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳

عصر اولین ها// در خبرها آمده بود که بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان موفق به اخذ درجه یک اعتبار سنجی در مرحله اول ارزیابی شد.

به گزارش عصر اولین ها، انتشار خبر اخذ درجه یک اعتبارسنجی در مرحله اول ارزیابی توسط بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان با واکنش های مختلفی از سوی شهروندان در شبکه های اجتماعی همراه شد. از جمله موارد مطرح شده در شبکه های اجتماعی می توان به موارد زیر اشاره نمود: 

-حقوق و مزایای پرستارانی که برای دریافت رتبه اعتبارسنجی استفاده می شوند هم پرداخت شود.

– از کمبود امکانات درمانی، عدم رعایت بهداشت در سرویس های بهداشتی، رفتار نامناسب با مراجعین، کمبود دارود برای بیماران

-وقتی بیمارستان ۲۲ بهمن با این شرایط رتبه یک دریافت کرده، سایر بیمارستان هایی که رتبه پایین تر کسب کرده اند چقدر نابودتر از این جا هستند !!
-ماشاء ا… باز اول شدیم هزار ماشاء ا… ؛ بیمارستان ۲۲بهمن یه قطعه از بهشت خدا روی زمینه بایدم اول میشد.
-این بیمارستان با همه مشکلاتی که داره از جمله بدون پزشک درست حسابی آیا اعتبار سنجی از روی اصول انجام شده؟
– آیا بیمارستانی ک از درب ورودی تا اخرین نقطه بخشهای گوناگونش نظافتچی نداره از نظر نظافت قابل قیاس با هیج بیمارستانی نیست چطور میشه اعتبار سنجی رو با موفقعیت پشت سر بگذارد؟
-از وضعیت بد بهداشتی محیط داخل و خارج بیمارستان؟! 

-تنها با حضور خبرنگاران کاملا بی طرف و مصاحبه با بیماران و میشود وضعیت فعلی بیمارستانها رو متوجه شد.

-بیمارستان با مشکل رادیولوژیستی که سونو بیماران اورژانسی را انجام بده مواجه هست. در حالی که داخل شهر چند رادیولوژیست مشغول بکار هستند،ولی با این همه رادیولوژیست مشکل سونو های اورژانسی دارن و به مطب ها ارجاع میدهند،چرا؟

هر وقت کوچه پزشکان خلوت شد انوقت میتوانید ادعا کنید بیمارستان نمره دو خدمات مطلوب به شهروندان ارائه می کند.

-زمان دکتر زلقی هم بیمارستان درجه یک شد.

-اما مراجعین به اندازه مطب برخی پزشکان نیستند.
-بهترین ارزیاب بیماری است که وقتی مراجعه میکند به بهترین نحوه ممکن خدمات درمانی بالینی خود را دریافت کند در غیر اینصورت با شعار دادن نمیشود گفت ارزشیابی یا اعتبار سنجی
-هرکس میخواهد عملکرد بیمارستان ۲۲بهمن را ارزیابی کند دو ساعت وقت برای کوچه پزشکان بگذارد.

نکته قابل تامل این که در سال ۱۳۹۹ نیز که پاندمی کرونا همه گیر شده بود بیمارستان ۲۲ بهمن موفق به کسب رتبه درجه یک شده بود و پس از چهار سال اخذ همان رتبه نمی تواند ارتقاء و موفقیت شاخصی ارزیابی گردد. علاوه بر به ساز و کار و دستورالعمل های نحوه ارزیابی بیمارستان اشاره ای نشده و انتظار می رود دستورالعمل مربوطه و شیوه ارزیابی اولیه نیز جهت تنویر اذهان عمومی منتشر شود. 

در سال جاری دستورالعمل اعتباربخشی دور ششم بیمارستانهای کشور در سال ۱۴۰۳ توسط معاونت درمان وزارت بهداشت منتشر شده است. مطابق این دستورالعمل روش ارزیابی اعتباربخشی به شکل ارزیابی ادواری اعتباربخشی، خود ارزیابی اعتباربخشی و ارزیابی جامع اعتباربخشی و موارد دیگر خواهد بود.


مطابق این دستورالعمل بیمارستانها در شش رتبه؛ عالی، یک برتر، یک، دو، سه و چهار قرار خواهند گرفت. بیمارستانهایی که موفق به کسیب حداقل امتیاز برای کسب رتبه چهار نشوند زیر استاندارد محسوب شده و برابر مقررات و ضوابط مربوط اقدام خواهد شد. 

علاوه بر این موارد و نکات ویژه دیگری نیز در این دستورالعمل اشاره شده که می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

مطابق آیین نامه تاسیس و بهره برداری بیمارستانها؛ بیمارستان جنرال، بیمارستانی است که دارای چهار بخش اصلی داخلی، اطفال، زنان و زایمان و جراحی می باشد، در صورت عدم وجود/ فعالیت هر یک از بخشهای مذکور و اجرایی نشدن سنجههای مرتبط، نمره صفر به سنجه/ محور مرتبط در بیمارستان تعلق خواهد گرفت.لازم به ذکر است در صورت وجود هریک از ۴ بخش اصلی و عدم فعالیت آن نیز امتیاز صفر منظور خواهدشد. ر خصوص مدیریت پسماندهای عفونی در بیمارستانهای تک تخصصی روانپزشکی وجود دستگاه بی خطر ساز، الزامی نبوده و این
بیمارستانها میتوانند در حمل و نقل پسماند عفونی از خدمات سایت های مرکزی امحای پسماند عفونی و یا از بیمارستانهای مجاور با
رعایت شرایط ایمن استفاده نمایند. همچنین مدیریت پسماند شیمیایی و دارویی در بیمارستان های مذکور از طریق عقد قرارداد با
شرکت های دارای مجوز در زمینه مدیریت پسماند شیمیایی و دارویی یا محفظه سازی امکانپذیر می باشد.