اینترنت ضعیف، گلایه مشترک مردم شادگان؛ پاسخ مخابرات چیست؟
اینترنت ضعیف، گلایه مشترک مردم شادگان؛ پاسخ مخابرات چیست؟
اینترنت ضعیف، گلایه مشترک مردم شادگان؛ پاسخ مخابرات چیست؟

عصر اولین ها//هشام خنافره -شادگان –
ضعف اینترنت و آنتن‌دهی تلفن همراه در بخش‌هایی از شهرستان شادگان، طی روزهای اخیر به یکی از مطالبات جدی شهروندان تبدیل شده است؛ از مناطق شهری تا روستاهای بخش‌های مختلف، گزارش‌های متعددی از کندی، ناپایداری و قطعی شبکه به دست رسیده است.

بر اساس گزارش‌های دریافتی، شهروندان در بخش‌های مرکزی، خنافره و دارخوین از وضعیت اینترنت و آنتن‌دهی گلایه دارند. در میان مناطق گزارش‌شده، چومه سید علوان، عنایتی بالا و پایین، عبودی، گیداری، جفال، توبچی، مندوان، نهر سلطان، روستای رگبه و بخش‌هایی از روستاهای مسیر دهستان بوزی قرار دارند.

یکی از ساکنان چومه سید علوان با اشاره به ضعف اینترنت، به‌ویژه همراه اول، می‌گوید این منطقه تنها حدود یک کیلومتر با مرکز شهر شادگان فاصله دارد. در عنایتی بالا نیز یکی از اهالی می‌گوید داخل منزل اینترنت ندارد و تنها شب‌ها وضعیت کمی بهتر می‌شود.

در دارخوین نیز یک شهروند که از وای‌فای خانگی استفاده می‌کند، از کندی اینترنت گلایه کرده و می‌گوید از این وضعیت «کلافه و خسته» شده است. یکی از اعضای شورای شهر دارخوین نیز از ضعف آنتن‌دهی و اینترنت، به‌ویژه ایرانسل و نارضایتی اهالی خبر داده است.

در گیداری بخش خنافره، اهالی از قطع مکرر ایرانسل و ضعف همراه اول می‌گویند. در دهستان جفال و مسیر توبچی و مندوان نیز ضعف شبکه، به‌خصوص ایرانسل، گزارش شده و اهالی می‌گویند دکل ایرانسل در جفال وجود ندارد.

همچنین روستای نهر سلطان، روستای رگبه و بخشی از روستاهای واقع در مسیر دهستان بوزی نیز از جمله مناطقی هستند که شهروندان آن از ضعف آنتن‌دهی و کیفیت نامناسب اینترنت گلایه دارند و خواستار تقویت پوشش شبکه در این مناطق شده‌اند.

یکی از نگرانی‌های دیگر مردم، قطع شبکه تلفن همراه همزمان با قطعی برق در برخی مناطق است؛ مسئله‌ای که در شرایط بحران می‌تواند ارتباط مردم با دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان را با مشکل مواجه کند.

در یک نظرسنجی در شبکه‌های اجتماعی نیز بیش از ۸۰ درصد شرکت‌کنندگان از وضعیت اینترنت اظهار نارضایتی کرده‌اند.

پاسخ مخابرات به گلایه‌ها

کاظمی، رئیس مخابرات شادگان، در پاسخ به این گلایه‌ها از اجرای طرح‌های مختلف برای توسعه زیرساخت ارتباطی شهرستان خبر داد.

او درباره اینترنت ۵G گفت آنتن این نسل در شادگان نصب شده و تنها راه‌اندازی «سوئیچ» باقی مانده است؛ موضوعی که به گفته وی به دلیل تحریم و مشکلات تأمین تجهیزات با تأخیر مواجه شده است.

کاظمی درباره مشکلات چومه و عبودی نیز توضیح داد که این موارد مربوط به شبکه ایرانسل است و مخابرات امکان ورود مستقیم به شبکه این اپراتور را ندارد. به گفته وی، ایرانسل در پاسخ به مکاتبات فرمانداری، مشکلات برخی سایت‌ها را به سرقت تجهیزات و مسائل امنیتی مرتبط دانسته است.

رئیس مخابرات شادگان همچنین از نصب دکل‌های جدید ۴G+ در مناطقی از جمله معامره، نثاره کوچک، ابوعرابید، البونعیم، حدبه، دیمه یعقوب و منصوری خبر داد و گفت در مناطق شهری نیز دکل‌هایی در صوفی‌آباد و جنب کمیته امداد نصب شده و یک دکل ۴۸ متری در محدوده بهزیستی در حال نصب است.

فیبر نوری؛ وعده اینترنت پرسرعت برای مردم

کاظمی توسعه فیبر نوری را یکی از برنامه‌های اصلی مخابرات شادگان عنوان کرد و گفت فیبر نوری در خیابان‌های پاسداران شرقی و غربی تکمیل شده و اتصال ادارات نیز به حدود ۹۹ درصد رسیده است.

به گفته وی، گام بعدی توسعه فیبر نوری برای منازل است و پروژه‌ای نیز از میدان شهرداری تا منطقه چومه پیش‌بینی شده است.

اکنون مردم شادگان منتظرند ببینند وعده‌های مطرح‌شده درباره ۵G، توسعه ۴G+ و فیبر نوری چه زمانی به نتیجه عملی می‌رسد؛ چرا که مطالبه اصلی شهروندان، برخورداری از اینترنت پایدار و آنتن‌دهی مناسب در شهرها و روستاهای شهرستان است.