سابقه «رد صلاحیت» یا «ابطال آرای» افراد منتخب پس از انتخابات مجلس
سابقه «رد صلاحیت» یا «ابطال آرای» افراد منتخب پس از انتخابات مجلس
با نگاهی به سوابق انتخابات دوره های قبل موارد مشابهی از ابطال آرا یا رد صلاحیت فرد منتخب را می توان یافت.
عصر اولین ها// سخنگوی شورای نگهبان روز ۲۸ اسفند در گفتگو با شبکه خبر اعلام نمود: صحت انتخابات مجلس شورای اسلامی در تمامی حوزه‌های انتخابیه تایید شد. وی همچنین گفت: در حوزه انتخابیه مسجد سلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل باتوجه به اختلاف نزدیک آراء نفر اول و دوم حوزه انتخابیه، پس از بازشماری کامل تمامی صندوق‌های اخذ رأی، با جابجایی نفر اول و دوم، آقای رضا جباری به عنوان منتخب در این حوزه مشخص شد. طحان نظیف تاکید کرد: همه باید پای‌بند به قانون باشیم و در آستانه عید نوروز مصالح مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران را مورد توجه قرار دهیم.
با نگاهی به سوابق انتخابات دوره های قبل موارد مشابهی از ابطال آرا یا رد صلاحیت فرد منتخب را می توان یافت.
۱- در حوزه ورامین، پیشوا و قرچک، در انتخابات مجلس دوازدهم اسناد جدیدی در خصوص فرد منتخب به شورای نگهبان رسید که این اسناد پیش از این در پرونده او منعکس نشده بود. اسناد جدید ارائه شده، فقط صلاحیت نفر اول انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه توسط شورای نگهبان رد شده و انتخابات با نفرات دوم و سوم به دور دوم رفته است. بر اساس ماده (۶۵) «قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی» وظیفه نظارتی شورای نگهبان در خصوص صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی، تا پیش از صدور اعتبارنامه نمایندگان ادامه دارد و در همین راستا این شورا وظیفه قانونی خود را بدون تعارف به انجام رساند.
۲-در انتخابات مجلس دهم، مینو خالقی نامزد  ۳۰ ساله دهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی با کسب ۱۹۳ هزار و ۳۹۹ رای توانسته است منتخب سوم مردم اصفهان برای حضور در مجلس شود. منتخبی که شورای نگهبان صلاحیتش را پیش از برگزاری انتخابات تایید و مردم شهر نیز به او رای داده بودند؛ تا روز چهارم فروردین یکی از ۵ نماینده راه یافته به مجلس دهم بود. با این حال منتخب سوم مردم اصفهان در انتخابات مجلس دهم با ابطال آرای خود توسط شورای نگهبان مواجه شد. نجات الله ابراهیمیان سخنگوی وقت شورای نگهبان ابطال آرای نامزد منتخب اصفهان را به دلیل عدم صلاحیت و بنابر تفسیر و برداشت از قانون طبق نظر اعضای شورای نگهبان، اقدامی قانونی و امکان پذیر دانست.
۳-کاظم سلیمی منتخب حوزه انتخابیه تویسرکان در مجلس نهم بود که بدلیل ابطال آرای حوزه انتخابیه خداحافظی زودهنگامی با مجلس داشت. در آن دوره در دور اول، انتخابات در شهرستان تویسرکان به علت نرسیدن آرا داوطلبان نمایندگی به حد نصاب به دور دوم کشیده شد که در دور دوم کاظم سلیمی با ۲۰ هزار ۳۴۴ رای به عنوان نماینده مردم این شهرستان انتخاب شد. با این حال پس از برگزاری انتخابات و بر پایه مستندات و دلایلی که به خود این فرد اعلام شد، ردصلاحیت و آرای آنها ابطال شد. 
۴- در مجلس نهم همچنین علی اکبر متین بعنوان منتخب دوم حوزه انتخابیه ایلام در روز افتتاح مجلس نهم و همچنین دومین جلسه رسمی این مجلس حضور داشت. با این حال صلاحیت وی دو روز بعد از ورود به مجلس از سوی شورای نگهبان رد و آرا باطل اعلام شد.
۵-در مجلس نهم آرای دو منتخب دیگر هم ابطال شد و عباسعلی کدخدایی، سخنگوی وقت شورای نگهبان اعلام کرد که در حوزه انتخابیه سمیرم، آرای نفر اول ابطال شد و با این حساب نفرات دوم و سوم به مرحله دوم راه یافتند. در حوزه انتخابیه زابل، زهک و هیرمند نیز نتیجه انتخابات در مورد نفر دوم باطل اعلام شده و نفرات سوم و چهارم به مرحله دوم راه یافتند. 
۶-در انتخابات مجلس هشتم آرای منتخب دوم حوزه انتخابیه زابل و زهک بر اساس اعلام هیات نظارت بر انتخابات، آرا نفر دوم انتخابات حوزه زابل و زهک باطل شد. بر این اساس نفر سوم و چهارم این حوزه به دور دوم انتخابات رفتند.
۷-در انتخابات مجلس هفتم آرای داوود محمدی، منتخب قزوین باطل اعلام شد. در آن سال داود محمدی در انتخابات دوره هفتم مجلس شورای اسلامی به دور دوم راه یافت و در دور دوم انتخابات در رقابت با سید جعفر شهاب‌زاده نماینده اصولگرایان قزوین توانست پیروز این انتخابات شود اما این انتخابات از سوی شورای نگهبان باطل گردید.