امسال از خشک ترین سال های دوره آماری در کشور است
امسال از خشک ترین سال های دوره آماری در کشور است

عصر اولین ها// بنابر اعلام مرکز خشکسالی و اقلیم شناسی، امسال از خشک ترین سال های دوره آماری در کشور است و با پدیده های کم نظیری به لحاظ کم بارشی مواجه هستیم.  معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان در گفتگو با خبرنگار تابا؛ با بیان اینکه بنابر […]

عصر اولین ها// بنابر اعلام مرکز خشکسالی و اقلیم شناسی، امسال از خشک ترین سال های دوره آماری در کشور است و با پدیده های کم نظیری به لحاظ کم بارشی مواجه هستیم. 

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان در گفتگو با خبرنگار تابا؛ با بیان اینکه بنابر اعلام مرکز خشکسالی و اقلیم شناسی، امسال از خشک ترین سال های دوره آماری در کشور است و با پدیده های کم نظیری به لحاظ کم بارشی مواجه هستیم؛ اظهار کرد: تقریبا درهیچ کدام از حوضه های آبریز منتهی به استان خوزستان، در فصل زمستان و بهار بارندگی موثری نداشته ایم.
فراز رابعی ادامه داد: براین اساس با کاهش ورودی های مخازن سدها مواجه هستیم که در برخی از حوضه‌ها این موضوع شدیدتر است.
وی گفت: در حوزه دز حدوداً ۴۳ درصد نسبت به شرایط نرمال ورودی آب به مخازن کمتر محقق شده است؛ حوضه کرخه ۴۰ درصد، حوضه مارون ۳۱ درصد و حوضه کارون ۲۴ درصد نسبت به شرایط نرمال میزان حجم ورودی آب شان به مخازن سدهای استان خوزستان کمتر بوده است.

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع سازمان آب و برق خوزستان گفت: عدم آورد رودخانه ها را در ابتدای فصل کشت پاییزه و زمستانه به نحوی برنامه ریزی کردیم که آب کشت زمستانه، به طورکامل تامین و کشاورزان عزیز متضرر نشوند.
وی همچنین ادامه داد: علیرغم کاهش ورودی ها سعی کردیم محدودیتی برای کشت زمستانه اعمال نکنیم و نیاز آبی منطقه به طور کامل تامین شود.
رابعی با بیان اینکه در شرایط حاضر، به دلیل کم بارشی و به تبع آن، آوردهای بسیار کم به ورودی‌ها، امکان پر شدن مخازن فراهم نشده است؛ اذعان کرد: به طور متوسط ۴۲ درصد حجم مفید مخازن آب گیری و حجم قابل توجهی از مخازن آبگیری آن فراهم نشده است.
این مقام مسئول در سازمان آب وبرق خوزستان تصریح کرد: ازبهمن ماه که متوجه موضوع تنش بارش شده ایم جلسه پیگیری ستاد خشکسالی را در استان خوزستان ماهی یکبار برگزارو موضوع را به مقامات استانی منعکس کرده ومکاتبات لازم با استانداری، سازمان جهاد کشاورزی، مدیریت بحران انجام شد.
وی ادامه داد: خوشبختانه این موضوع مورد توجه استاندار محترم قرار گرفت و جلسات متعددی در استان به ریاست ایشان و معاونت عمرانی استانداری و مدیریت بحران تشکیل شد و با توجه به حجم آب مشخص شده و محدودیت های منابع آب، برای تابستان برنامه‌ریزی‌های لازم در حال انجام است.
رابعی با اعلام اینکه شرایط جاری تقریباً در همه کشور وجود دارد، اظهار کرد: اگر گزارشات سازمان هواشناسی را ببینید، استان هایی که بیشترین تنش بارش را داشتند استانهای بالادستی ما (لرستان، چهارمحال بختیاری و کهگیلویه بویراحمد) هستند که درمیزان آورد مخازن تاثیر مستقیم دارن د.این استان ها درطول نیم قرن اخیر کمترین سال بارش را در تجربه می کنند.
این مقام مسئول در سازمان آب وبرق خوزستان با بیان اینکه امید است با به وجود سدهای مخزنی با کمترین تنش این تابستان را سپری کنیم؛ خاطرنشان کرد: وضعیت منابع آب را سازمان آب و برق اعلام و سهم کشاورزی را نیز مشخص می کند اما اینکه دقیقاً چه محصولی کشت شود یا نشود در شورای کشاورزی برنامه‌ریزی می‌شود که سطح اراضی هر محصول به چه میزان باشد.

  • منبع خبر : تابا خبر