عبور خط انتقال آب از منطقه تاریخی ارجان بهبهان!
عبور خط انتقال آب از منطقه تاریخی ارجان بهبهان!
سرپرست اداره میراث فرهنگی بهبهان گفت: مجوز حفاری خط انتقال آب به استان کهگیلویه و بویراحمد در منطقه تاریخی ارجان علارغم مخالفت کارشناسان این اداره از سوی وزارت میراث فرهنگی صادر شده است.

چند روزی است در شبکه های مجازی کلیپی از اشکهای یک باستان شناس در منطقه تاریخی ارجان بهبهان منتشر شده است که به خاطر حفاری سازمان آب وبرق خوزستان در این منطقه گریه میکند که واکنش‌های بسیاری به دنبال داشت اما ماجرا چیست؟ 

 طبق اعلام میراث فرهنگی بهبهان این کلیپ مربوط به سال ۱۳۹۱ بوده است که جهت ساخت تاسیسات و کانال های آبی سد شهدا بهبهان است و ربطی به موضوع انتقال آب از سد کوثر ندارد و این فیلم جدید نیست جدید نیست  اما به تازگی مجوز احداث خط لوله انتقال آب در محوطه باستانی ارجان صادر شده است.

اداره میراث فرهنگی بهبهان مخالف حفاری در عرصه منطقه تاریخی ارجان است

مسعود صحراگرد سرپرست اداره میراث فرهنگی بهبهان در گفت وگو با خبرنگار فارس در بهبهان اظهار کرد: بخشی از پروژه خط انتقال آب از سد کوثر به شهرستان لیکک از منطقه تاریخی ارجان بهبهان عبور می کند.

وی افزود: با توجه به بازدید های صورت گرفته توسط کارشناسان استانی و کشوری این اداره جهت صدور مجوز حفاری در عرصه مصوب شده منطقه تاریخی ارجان مخالفت کرده است.

سرپرست اداره میراث فرهنگی بهبهان تصریح کرد: طبق شنیده ها با پیگیری اداره کل آبفا استان کهگیلویه و بویراحمد مجوزی حفاری در منطقه ارجان از سوی وزارت میراث فرهنگی صادر شده است.

منطقه باستانی ارجان

به گزارش فارس: ارجان، نامِ شهری باستانی متعلق به دوره ایلامی، دوران میانی در ایران بود که هم اکنون با گذشت سال‌ها از زمان ساختش، بقایایی از آن به جای مانده است.

ویرانه‌های محوطه باستانی ارجان بهبهان در دو طرف حاشیه رود مارون و در اطراف قدمگاه امام رضا (ع) قرار دارد. در مطالعات اولیه‌ای که در خصوص شهر قدیم ارجان صورت گرفته، به این نتیجه رسیده بودند که قدمت این شهر باستانی به دوره ساسانیان می‌رسد، اما در سال ۱۳۶۱ به هنگام ساختن سدی بر روی رودخانه مارون، آثار یک آرامگاه متعلق به حدود هزاره دوم قبل از میلاد و به دوره ایلامی کشف شد که حاوی تابوتی بزرگ از جنس برنز بود.

در درون این تابوت، اشیایی به همراه آن یافت شده است که می‌توان به ۹۸ دکمه زرین، یک خنجر، یک میله نقره ای، ده ظرف استوانه ای شکل، تنگ و ساغر و سینی برنز اشاره کرد که در حال حاضر در موزه شهر بهبهان مورد نگه‌داری قرار گرفته‌اند.

از دیگر آثار کشف شده در این تابوت باستانی، حلقه‌ای طلایی است که در دست چپ جسد قرار داشت. از نشانه‌های جالبی که بر رویِ دسته این حلقه به چشم می‌خورد، نوشته‌ای به نام “کیدین- هوتران” پسر کورلوش است که به زیبایی در دسته حلقه، حک شده است. .

  • منبع خبر : فارس