۱۰مطالبه جدی و مهم از فرماندار جدید مسجدسلیمان
۱۰مطالبه جدی و مهم از فرماندار جدید مسجدسلیمان
فرماندار به جای شهردار، شهردار به جای فرماندار !؟

بالاخره پس از گمانه زنی های مختلف، پیمان مولایی بعنوان سرپرست فرمانداری مسجدسلیمان معارفه شد تا پس از حیدر حجتی نیا دومین فرماندار بومی شهرستان طی یک دهه اخیر بشمار برود. با این حال همواره برخی فعالین رسانه ای و کنشگران اجتماعی مسجدسلیمان بر این باور بوده اند که باتوجه به ظرفیت بالای نیروی انسانی متخصص و متعهد در بدنه نهادها و ادارات شهرستان، حضور یک فرماندار بومی می تواند زمینه تحقق اهداف توسعه ای و سیاست های پیشرفت را بهتر فراهم سازد. در ذیل نگاهی مختصر به عمده مطالبه شهروندان از دولت و دستگاههای اجرایی بعنوان حداقل های امکانات و زیرساخت های شهری خواهیم داشت که فرماندار بعنوان نماینده عالی دولت در برنامه ریزی جهت نیل به آن ها می تواند نقش موثری ایفا نماید:

۱-فرودگاه مسجدسلیمان؛ پرواز را به خاطر بسپار

از جمله مهم ترین مطالبه مردم مسجدسلیمان، بازگشت دویاره پرواز به آسمان شهر اولین هاست. موضوعی که با آغاز روند احداث ساختمان ترمینال فرودگاه در خرداد ۱۴۰۰ قوت گرفته بود. موضوعی که قرار بود با تخصیص ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل و تجهیز فرودگاه مسجدسلیمان شاهد تکمیل و راه‌اندازی آن باشیم. با این حال همچنان گویا پس از حدود یک دهه آغاز فرآیند پیگیری ها در خصوص فرودگاه، فعلا خبری از بهره برداری از آن نیست.

۲-جاده میانبر؛ سریال ادامه دار مرگ مسجدسلیمانی در جاده اهواز

احداث جاده میانبر از دیگر مطالبات جدی مردم به شمار می رود که از اوایل سال ۱۳۹۰ کلنگ خورد و تاکنون تنها صدور مجوز محیط زیستی آن خبری شده است. از سوی دیگر اخیراً معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی خوزستان در خصوص اقدامات تعریض محور اهواز – مسجدسلیمان توضیحاتی ارائه نمود. موضوعی که البته در برخی محافل شایعه عدم اجرای جاده میانبر را قوت بخشیده بود. حتی این مورد که با اصلاح و تعریض برخی نقاط جاده اهواز-مسجدسلیمان عملاً دیگر جاده میانبر اجرایی نخواهد شد نیز شنیده می شد و همچنان خبری از آغاز عملیات اجرایی جاده خبری در دست نیست.

۳-توسعه متوازن شهری و رفع نگاه تبعیض آمیز به برخی مناطق

یکی دیگر از مطالبات مردمی، عدم تبعیض در نگاه توسعه ای به برخی مناطق و محلات مسجدسلیمان است. ناگفته پیداست که ادارات خدمات رسان در شهرستان برخی محلات را به اصطلاح زیر پونز قرار داده اند. به شکلی که ارائه خدمات شهری در ان مناطق به صفر رسیده و تقریباً می توان گفت این مناطق از یاد مسئولین رفته است. موضوعی که می تواند با نگاه یکسان و عادلانه موجب توسعه متوازن شهری در تمامی مناطق شهرستان شود.

۴-نفت مسجدسلیمان؛ شاید سقوط همیشگی از لیگ برتر

مولایی بعنوان سرپرست کنونی فرماندار پیش از این مدتی در هیأت مدیره باشگاه نفت مسجدسلیمان حضور داشت و با ریز و درشت مشکلات این تیم کاملاً آشنایی دارد. این که در فاطه ۸ هفته تا پایان لیگ برتر، نفتی ها یکی از کاندیداهای اصلی سقوط به لیگ یک محسوب می شوند شاید زنگ خطری باشد که در صورت بی توجهی موجب حذف همیشگی نفتی ها از سطح اول فوتبال کشور بواسطه دشواری های صعود به لیگ برتر باشد. از این رو با برنامه ریزی صحیح و اتخاذ تصمیمات فوری شاید بتواند بحران سقوط را به یک فرصت برای بقاء تبدیل کرد.

۵-طرح جامع و طرح تفصیلی شهری؛ اساس توسعه مسجدسلیمان

با توجه به سابقه دو دوره حضور مولایی در شهرداری، قطعاً به اهمیت اجرایی نمودن طرح جامع و طرح تفصیلی شهری را واقف است. موضوعی که سال ها بعلت نگرش موقتی به مدیریت توسعه شهری و اتخاذ تصمیمات با هدف رفع چالش های کوتاه مدت موجب شد اجرای این طرح به فراموشی سپرده شود. با این حال پیگیری و تحقق روند اجرای طرح تفصیلی شهری می تواند عیار مولایی در این حوزه را محک بزند.

۶-ارزشیابی مدیران و نظارت صحیح بر عملکرد آنان

ارزشیابی عملکرد مدیران شهری از جمله وظایف مهم فرماندار به شمار می رود که بر اساس مصوبات و دستورالعمل های مراجع ذی صلاح انجام می پذیرد. این موضوع می تواند به روند نتیجه بخشی فعالیت ها و اقدامات دستگاهها و ادارات کیفیت بخشد. از این رو فرآیند ارزشیابی مدیران مادامی که آنان بدانند عملکردشان مورد دقت و بررسی قرار می گیرد بازخورد بهتری در خروجی مدنظر شهروندان خواهد داشت.

۷-شفافیت و مبارزه با فساد اداری در اولویت باشد

در سال های اخیر واگذاری بسیاری پروژه های در مسجدسلیمان با ابهامات فراوانی همراه بوده و پیگیری و مکاتبات اصحاب رسانه و کنش‌گران اجتماعی در خصوص شفافیت پیرامون این پروژه ها و مناقصات بدون نتیجه باقی ماند. بدون شک شفافیت و اطلاع رسانی دقیق و صحیح پیرامون پروژه ها و فعالیت های عمرانی و توسعه ای می تواند فساد اداری را کاهش دهد و انتظار جامعه مدنی از فرماندار جدید مسجدسلیمان چیزی جز این نیست.

۸- برنامه ریزی جهت کاهش میزان خودکشی و جرایم اجتماعی

برای فرماندار شرح وظایف متعدد و مهمی جهت برنامه ریزی و سیاست های مدیریتی آسیب های اجتماعی در مصوبه شورای عالی اداری مورخ ۲۸ مهرماه ۱۳۷۷ با عنوان شرح وظایف استانداران و فرمانداران قید شده است. از آنجایی که خودکشی و دیگر آسیب های اجتماعی جرایم اجتماعی طی سال های اخیر در مسجدسلیمان افزایش یافته انتظار می رود برنامه ریزی فرماندار بعنوان رییس شورای تامین شهرستان به شکلی ملموس برای مدیریت و کاهش این آمار باشد.

۹- نظارت صحیح بر نحوه هزینه کرد بودجه شهری و ادارات

واریز هزینه های میلیاردی به حساب شهرداری تحت عنوان عوارض آلایندگی و همچنین مبالغ برخی پروژه های جاری دیگر در شهرستان انتظار می رود تا نظارت صحیحی بر نحوه هزینه کرد آن ها انجام پذیرد. از مهم ترین این بودجه ها، مبالغ میلیاردی واریزی به حساب شهرداری است و نظارت صحیح و دقیق بر هزینه کرد این مبالغ می تواند اهداف این پروژه ها را عملی تر سازد.

۱۰- شایسته سالاری و ضابطه مندی در انتصاب معاونین و بخشداری ها

فرمانداری مسجدسلیمان از جمله نهادهای مهم در تربیت و رشد عوامل سازمانی و مدیریتی خود بوده است. به نوعی که حضور برخی پرسنل فرمانداری مسجدسلیمان بعنوان فرماندار و بخشدار در شهرستان های دیگر شایستگی و لیاقت پرسنل این مجموعه را بیش از پیش به اثبات رسانیده است. از این رو شایسته سالاری و ضابطه مندی در انتصابات درون سازمانی به دور از هرگونه جناح بندی سیاسی میتواند در مجموعه فرمانداری امیدافرین و انگیزه بخش باشد.