قطع درختان زنده ی کُنار در شوشتر برای مردگان
قطع درختان زنده ی کُنار در شوشتر برای مردگان
خبرهای رسیده از قطع درختان کهنسال کُنار در محوطه قدمگاه مقام صاحب الزمان (عج) شوشتر برای ایجاد قبر دو طرفه حکایت دارد. هر چند مشخص نیست این موضوع با مجوز شهرداری شوشتر انجام گرفته یا خیر اما باید اشاره داشت که قطع هر نوع درخت در محدوده و حریم شهرها بدون اجازه شهرداری و رعایت ضوابط مربوطه ممنوع بوده و طبق قانون متخلف حسب مورد به جزای نقدی و حبس تعزیری از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

به گزارش عصر اولین ها، خبرهای واصله از قطع درختان کهنسال کُنار در محدوده مقام صاحب الزمان (عج) شوشتر حکایت می کند. با این حال قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها در سال ۱۳۵۹ مصوب شده که ماده یک آن، قطع درخت را بدون اجازه شهرداری ممنوع اعلام کرده است. این قانون در سال ۱۳۸۸ اصلاح و آئین نامه اجرائی آن نیز با هماهنگی وزارتخانه های کشور، مسکن و شهرسازی، سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری تهران تهیه و در سال ۱۳۸۹ به تصویب رسید.

ماده یک این قانون مقرر کرده است:‌ « به منظور حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی‌رویه درختان، قطع هر نوع درخت و یا نابود کردن آن به هر طریق در معابر، میادین، بزرگراه‌ها، پارک‌ها، بوستان‌ها، باغات و نیز محل‌هایی که به تشخیص شورای اسلامی شهر، باغ شناخته شوند، در محدوده و حریم شهرها بدون اجازه شهرداری و رعایت ضوابط مربوطه ممنوع است». در این قانون مجازات هایی چون جزای نقدی، حبس، جبران خسارت و حتی در تبصره ماده ۶ این قانون برای اراضی و باغ‌ هایی که بیش از ۵۰۰ مترمربع باشد و بدون اجازه شهرداری اقدام به قطع درخت کنند، به نحوی که باغ یا زمین مشجری را از بین ببرد زمین آنها به طور کامل به نفع شهرداری ضبط و به مصرف خدمات عمومی و محرومین میرسد.

با این حال انتظار می رود شهرداری و دیگر نهادهای مسئول و متولی در این خصوص ضمن رسیدگی به موضوع و جلوگیری از قطع گسترده درختان، اقدامات قانونی را در راستای حفظ فضای سبز و درختان سطح شهرستان شوشتر صورت دهند.